ZLATNA 2012. GODINA . ZA RK MATULJI 2001

27.12.2012. g.

ZLATNA  2012. GODINA . ZA  RK MATULJI 2001

Vjerojatno u rukometnim krugovima  postavlja se  pitanje,gdje su te Matulje.Općina Matulje se nalazi u blizini Opatije i na istočnoj geografskoj granici istarskog poluotoka.Matulji nemaju izlaz na more,a nalaze se u opatijskom zaleđu,dok se dio nalazi u Ćićariji.(Učka) Na području općine Matulji nalaze  se i dva cestovna granična prijelaza Rupa i Pasjak. Općinu  Matulje  obuhvaća 23 naselja sa 10.544 stanovnika.Obrtništvo  i malo poduzetništvo na području općine Matulji  su glavni gospodarski nositelji.Na području općine Matulji djeluju dvije osnovne škole:u Matuljima i  u Brešcima.Iz takve sredine po mogučnostima i  sportskoj tradiciji   razvija se rukomet.
U Matuljima škola ima  mali  zatvoreni prostor,a također malo dvorište,koje se koristi za vježbanje, kada vrijeme  dozvoljava.U takvim uslovima  jasno da se rukomet nije mogao razvijati,ali prvi početni potezi u rukometu vezani su uz nastavnika Spasu Dokmanovića.Posljedice  razvoja i uspjeha  rukometa u Hrvatskoj imale su utjecaj da je  2001.godine,grupa entuziasta  odlučila da  se preko mini rukometa  priključi ostalim rukometnim sredinama.Na čelu  formiranog rukometnog kluba „RK MATULJI 2001“ Zvonimir Lenžer  bio je „alfa i omega“.Uz redovito vježbanje i nastupanje na svim mogučim priredbama i turnirima,počeli su se ostvarivati  povoljni rezultati.Dobru organizaciju pratili su općinski  rukovodioci, obrtnici i mali poduzetnici.U početku su bile samo  najmlađa godišta,ali marljivim i redovitim vježbanjem,kao i nastupi diljem Hrvatske  i inozemstvu Klaganfurt (A), Beč (A), Prag (CZ), GỠRY (Hu), Partilla (Swe),gdje su na mnogim turnirima zauzimali prva mjesta,doprinijeli su  učvrščenju rukometnih redova i sticanju dobrog glasa.
Klub Matulji organizator je nekoliko tradicionalnih turnira  tokom godine:
Maškarani turnir (II mj.) Kup Mediterana (VI mj.) i  Kup Božićnog turnira (XII). Godine su brzo prelazile i od dječaka postali su mladež i pred pet godina  osnovana je seniorska momčad.Predvođeni trenerom Goranom Stašekom počeli su se ostvarivati  vrijedni rezultati  na službenim takmičenjima. Volja i samoodricanje,bez vlastite dvorane i stalno u gostima bilo za trening ili utakmice,postepeno su dizali uigranost i kvalitetu.
U sezoni 2009/10  zauzimaju  prvo mjesto u III HRL zapad,2010/11 peto mjesto u II HRL zapad,
2011/12 prvo mjesto u II HRL zapad.Ove jeseni  ulaze u I HRL i na veliko iznenađenje sa pobjedama  nad bivšim članovima premier lige  zauzimaju  nakon prvoda dijela takmičenja  u 2012/13 .izvrsno III mjesto  na prvenstvenoj tablici.
Prvu momčad„ RK MATULJI 2001“ skoro u istom sastavu sačinjavaju posljednjih pet godina  ovi igrači: Davor BRAJNOVIĆ, Fran MARAŽ, Antonio JELUŠIĆ, Mario RATKAJEC, Petar JELUŠIĆ, Nenad SLADIĆ, Raul VALKOVIĆ, Mate JELUŠIĆ, Eduard STOŠIĆ, Zvonimir JELUŠIĆ, Filip FERANDA, Elvis VUKELIĆ, Zoran MUDRIĆ, Dean VUKAS i Antonio KRANJAC. Trener:Goran STAŠEK.
Nadajmo se da će ovaj vrijedan klub izdržati i  u daljnjem radu,pogotovo  što se je počela graditi sportska dvorana,u kojoj bi se prema  programu  gradnje  moglo koristiti i nastupati u jesen 2013.godine.Vrijednom klubu sa raznim godištima i sekcijama želimo uspješan nastavak rada u 2013.god. i  ostvarenje ulaska u sportsku dvoranu u  Matuljima.

 
Autor: Juraj Radovčić
Članak je pregladan 1933 puta.

Komentirajte ovaj članak