EHF LIGA PRVAKINJA DOLAZI U KOPRIVNICU

09.09.2018. g.

EHF LIGA PRVAKINJA DOLAZI U KOPRIVNICU

Rk Podravka Vegeta ove sezone natjecati će se u EHF Ligi prvakinja. Naime, odabranice Zlatka Saračevića podjedile su Craiovu i tako osigurale nastup u elitnom europskom natjecanju. Utakmica je bila puna preokreta i taktičkog nadmudrivanja obojice trenera. Podravka je sjajno ušla u susret u povela rezultatom 3:1. Međutim, Rumunjke su se brzo vratile, pa i povele 7:4. Na odmor se odlazi rezultatom 14:12 za ekipu iz Rumunjske. Drugo poluvrijeme obilježilo je veliki broj tehničkih grešaka što je razumljivo u utakmici ovakvog intenziteta. Zlatko Saračević radio je dosta taktičkih promjena, pa je tako Podravka tokom susreta igrala čak tri vrste obrana. Naime, nakon obrane 6-0 s kojom je započeo Podravka je igrala 5-1 i 3-2-1. Iako još neuigrane igračice kluba iz Koprivnice pokazale su želju za pobjedom te je zasluženo i ostvarile. Dobro je zaustavljena i najbolja igračica protivničke ekipe Jelena Trifunović koja je postigla 6 pogodaka. U ekipi Podravke odlična je bila vratarka Jovana Risović, ali treba napomenuti da joj je puno pomogla i odlična obrana predvođena Selenom Milošević i Dragicom Džono. Napad je odlično vodila Natalia Chigirinova koja je opet bila najbolja. Današnji susret završila je sa 7 postignutih pogodaka. Jedino desno krilo u sastavu Podravke, Ana Turk, postigla je 4 pogotka. Utakmica je bila vrlo neizvjesna, ali prava drama odvijala se tek u posljednim trenutcima susreta. Posljednji napad na utakmici imala je Podravka koji je svojim prvim, ujedno i podjedničkim, pogotkom zaključila Korina Karlovčan i tako svojoj ekipi osigurala europsku jesen. Valja spomenuti i odličnu atmosferu koju su stvorili navijači i pokazali kako je Koprivnica pravi rukometni grad. Rk Podravka Vegeta igrati će u skupini C Lige prvakinja u kojoj se još nalaze Krim Mercator, Gyor i Thuringer. 

Podravku sada očekuje hrvatsko prvenstvo koje možete pratiti na Hrvatskom rukometnom portalu.

RK PODRAVKA VEGETA: 

Tucakovic, Turk 4, Holesova 1, Karlovcan 1, Popović, Milošević 3, Džono 1, Milosavljević 1, Risović, Franušić, Ećimović, Petika, Chigirinova 7, Ikhneva 2, Debelić 1, Yezhykava 1.

CSM CRAIOVA: 

Dzukeva, Radoi, Trifunović 6, Selaru, Ticu 2, Curmen, Nikolic 2,  Seric , Stanciu , Gjeorgjjevska 4, Colac , Tatar 1 , Stoican , Zamfir 4, Tanasie 3.

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 1991 puta.

Komentirajte ovaj članak