PODRAVKA JE IZBORILA VELIKO FINALE

08.09.2018. g.

PODRAVKA JE IZBORILA VELIKO FINALE

Završio je prvi dan dvodnevnog kvalifikacijskog turnira u Koprivnici. Odigrane su dvije utakmice te su gledatelji u dvorani Srednje škole Fran Galović mogli uživati u festivalu rukometa koji se ovih dana održava u Koprivnici.

Prva utakmica odigrana je u 16:30, a snage su odmjerile ŽORK Jagodina iz Srbije i rumunjska CSM Craiova. Favorit ove utakmice, prošlogodišnje osvajačice EHF Cupa, ekipa iz rumunjske pobjedila je Jagodinu i postala prvi finalist turnira. Konačni rezultat bio je 31:18 (19:10). Valja napomenuti da je za rumunjsku ekipu nastupala i hrvatska igračica Andrea Šerić koja je dugi niz godina nastupala i za Rk Podravku vegetu. Šerić se u polufinalnom susretu upisala u strijelce tri puta, a najbolja u rumunjskoj ekipi bila je Jelena Trifunović sa osam pogodaka, također bivša igračica ekipe iz Koprivnice. Najbolja igračica u ekipi Jagodine bila je Ivana Mitrović sa pet pogodaka. 

CSM Craiova:

Radoi 1, Trifunović 8, Selanu, Ticu 2, Curmen, Nikolic 5, Seric 3, Stanciu, Gjeorgjjevska 1, Colac, Tatar 2, Stoican, Zamfir 5, Dzukeva, Tanaise 4.

ŽORK Jagodina: 

Bogdanović, Bogojević 1, Zizic 2, Mitrovic 5, Sivcev, Tatar 1, Jevtic 1, Aleksic, Jovanovic 2, Djurasinovic, Glisovic 4, Gojkovic 2, Stepanovic.

Drugo polufinale, odigrano u 19:30, bila je prava rukometna poslastica. Domaćin je pred punim tribinama i u odličnoj atmosferi predstavio ovogodišnja pojačanja i novog trenera te novu klupsku himnu koju su zajedno otpjevali Nered i Zaprešić Boysi. Ekipa Rk Podravke Vegete začinila je prekrasan dan u Koprivnici i pobjedila tursku Muratpašu 35:22 (18:12). Najbolja u redovima Podravke bila je Chigirinova sa osam postignutih pogodaka, dok je u redovima turskog predstavnika najbolja bila Kilic sa šest pogodaka. Podravka je napravila prvi korak prema ulasku u Ligu prvakinja, ali pravi ispit čeka ju u nedjelju u finalu koje je na rasporedu u 18:00 sati. Utakmica za treće mjesto igra se u 15:00 h. 

RK PODRAVKA VEGETA: 

Tucakovic, Turk 2, Holesova 2, Karlovcan 3, Popović, Milošević 4, Džono, Milosavljević 3, Risović, Franušić 3, Ećimović, Petika 2, Chigirinova 6, Ikhneva 5, Debelić, Yezhykava 5.

MURATPASA BSK:

TÜRKYILMAZ ,ÖZEL 2, AKALIN 1, HOSGÖR 2, BOZDOGAN 3, GRAOVAC ,DINÇ, SAHIN 3,TOPRAK 4, KILIC 6,AKALIN, SORMAZ 1

 

 

 

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 812 puta.

Komentirajte ovaj članak