IZNAD SVIH HRVATSKA

28.01.2018. g.

IZNAD SVIH HRVATSKA

Iza nas je Europsko prvenstvo. Dva tjedna vrhunskog rukometa, a prethodno vrijeme priprema i naredne dane nećemo računati jer tek tada će za nas kao domaćina prvenstvu biti kraj. Pored toga možemo si dati za pravo da podvučemo crtu uspješnosti prvenstva nas kao domaćina i općenito nas kao rezultatskog učinka.

Pa draga gospodo, kada bi mi bili samo malo realniji i manje samokritični vjerujem da bismo padali u trans od zadovoljstva uspješnosti nas kao domaćina i rezultatskog uspjeha na ovom EP. Ali NE! Za nas je ovaj ostvareni rezultat neuspjeh, „padaju glave“, „lete izbornici“ i što još više ne, pregršt epiteta upućenih prema izborniku, reprezentativcima, krovnoj rukometnoj organizaciji i pojedincima iz rukovodstva iste. Zar to nije „šamar“ svima njima pa i nama koji smo uložili truda i odricanja da bismo „normalno“, u što boljem izdanju predstavili nas kao domaćina i ostvareni rezultat?! Smatram da mi MORAMO prvenstveno poraditi na sebi. Poštujem da uvijek treba dignuti ljestvicu očekivanja visoko i da treba težiti tom ostvarenju, ali ne nakon  neostvarenja realno planiranog ponašati se maćehinski i nerealno prema svemu dobrom prethodno učinjenom. Moram napomenuti za one koji nisu upućeni, tijekom ovog prvenstva, HRS bio je domaćin i organizator Seminara trenera HRS-a, kao i Master seminara za trenere EHF-a održanog u Poreču te je održan i zimski Seminar UHRS-a u Zagrebu. U provedbi EP imali smo i naše predstavnike koji su uspješno odradili svoje zadaće u svojstvu nadziranja i suđenja utakmica. Pune, pa i prepune dvorane, znatan broj inozemnih navijača koji nisu štedjeli riječi hvale na naše gostoprimstvo, smještaj i organizaciju. 

Mislim da većina onih koji su ponekad i ekstremni u svojim nerealnim očekivanjima nisu imali priliku sudjelovati u provedbi nečeg sličnog, niti da kvalitetno odrade bilo kakav trening.

Stoga gospodo, biti peti u Europi u ovakvoj konkurenciji - ocjena vrlo dobar, ovim plasmanom kvalificirati se na predstojeće Olimpijske igre - ocjena odličan, između osam igrača All-Star team EP imati Manuela ŠTRLEKA i Jakova GOJUNAocjena odličan, imati sudački par Boris MILOŠEVIĆ i Matija GUBICA koji sude nekoliko vrlo dobrih utakmica i samo finale EP - ocjena odličan, imati Vladimira SOKOLA nadzornika suđenja koji je pored nekoliko nadziranja utakmica nadzirao i polufinalnu utakmicu EP - ocjena odličan, ovako organizirati prvenstvo s preko 500 volontera /amatera - ocjena odličan. Školski, a i matematički konačna ocjena – ODLIČAN!

Pohvale na domaćinstvo od strane mjerodavnih iz europske krovne konstrukcije nije izostala. Dokaz je za to i izjava predsjednika EHF-a, gosp. Michaela WIEDERERA koji kaže: ‘‘Sjećam se početka Europskog prvenstva i konferencije za medije u Splitu. Možemo zaključiti da smo vidjeli entuzijazam organizatora i profesionalni pristup svih koji su radili na ovom Europskom prvenstvu. Bio sam u sve četiri dvorane i vidio sam navijače iz svih država. Zahvaljujem g. Grahovcu i g. Njiriću na ulaganju da ovo Prvenstvo bude uspješno. Prvenstvo je uspješno ako pogledamo i samo medijsku praćenost. Rukomet je zaista dostavljen i predstavljen svijetu. Ono što sam vidio na ovom Prvenstvu je to da rukomet raste, a to pokazuju i uspjesi određenih reprezentacija. Ovo je bilo posljednje Europsko prvenstvo sa 16 reprezentacija jer već na sljedećem imamo 24 reprezentacije. Ovo Prvenstvo je pokazalo da imamo kvalitetu za podizanje te brojke.”

Isto tako dopredsjednik EHF-a, gosp. Predrag BOŠKOVIĆ iznio je tri važne stvari za razvoj rukometa koje su započele na ovom Prvenstvu: ”Želim istaknuti tri stvari zašto je bitno razvijati rukomet: 1. Video tehnologija koja je upotrijebljena na ovom Euru 17 puta i želimo ju još više približiti gledateljima, kako u dvorani tako i pred malim ekranima. 2. Rukomet se pokazao kao čist sport jer su svi doping testovi s ovog Prvenstva došli negativni i 3. Imali smo brojne sastanke Upravnih odbora, Nadzornih odbora, Master Course tečaj za trenere, ždrijeb za Europsko kadetsko prvenstvo i Konferenciju predsjednika europskih saveza. Hvala organizatorima na svemu i sretno svima u borbi za medalju.”

Pa i glavni tajnik EHF-a, gosp. Martin HAUSLEITNER, zahvalio se svima koji su podržali ovaj veliki događaj: ”Iz vlastitog iskustva znam kako je veliki izazov organizirati ovakvo natjecanje i organizatori mogu biti zadovoljni sa svime. Zahvaljujem svima koji su radili, svim volonterima te sponzorima i partnerima koji su podržali ovaj važan događaj.”

Slijedom toga dajem sebi za pravo da MORAMO biti ponosni na izuzetno domaćinstvo, zadovoljni ostvarenim uspjehom, težiti još boljem i uz slogan naših reprezentativaca „IZNAD SVIH HRVATSKA“!!!!

Senad IMAMOVIĆ

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 1162 puta.

Komentirajte ovaj članak