PORAZ U KVALIFIKACIJAMA ZA SP

10.06.2017. g.

PORAZ U KVALIFIKACIJAMA ZA SP

Hrvatska poražena od Slovenije u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Ženska seniorska reprezentacija poražena je u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Njemačku 2017. Hrvatice su poražene te će plasman u Njemačku morati tražiti na uzvratu u Sloveniji.

Bolje su utakmicu u Gradskom vrtu otvorile gošće iz Slovenije, no, brzo su se hrvatske rukometašice vratile u utakmicu u egal

To je ponovo probudilo Slovenke koje su tri minute prije kraja ponovo otišle na +5 i time definitivno riješile pitanje pobjednika.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2017., prva utakmica:

Hrvatska – Slovenija 23:28 (15:10)

Hrvatska: Kapitanović (10+0), Pijević (1+0); Debelić, P. Posavec, Mičijević 2, Krsnik 3, Plahinek 5, S. Posavec 1, Vidak, Milošević, D. Kalaus 3, Domjan, Glavan, Marić 2, Kožnjak 4, Benko 3. Izbornik: Goran Mrđen

Slovenija: Stefanišin, Pandžić (12+1); Ferfolja 1, Gros 4, Kranjc, Jeriček 4, Stanko 2, Mavsar 6, Lazović 2, Zulič 1, Irman 6, Koren, Barič 2, Vrček, Krhlikar, Užmah.

Izbornik: Uroš Bregar

U redovima Hrvatske istaknula se Plahinek s pet pogodaka. Četiri je dodala Maja Kožnjak, a Kapitanović je skupila deset obrana. Po šest su za Sloveniju zabile Mavsar i Neli Irman, a vratarka Amra Pandžić obranila je 13 udaraca.

Uzvratna utakmica igra se u četvrtak, 15. lipnja s početkom u 18 sati u sportskoj dvorani Golovec u Celju.

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 2295 puta.

Komentirajte ovaj članak