JARUN KUP 2013

16.03.2013. g.

JARUN KUP 2013

Sve detaljne informacije te sve što bi Vas moglo zanimati, a tiče se Jarun Kupa 2013. pitali smo njegova direktora Igora Požeg. Evo što smo od njega saznali.

- Za ovu godinu očekujem ponajprije lijepo vrijeme jer s lijepim vremenom dolaze ponajprije gledatelji kojih je svake godine sve više, a broj ekipa za ovu godinu očekujemo da će se povećati. Tako smo uz seniorsku i juniorsku konkurenciju ove godine organizirali i kadetska i to i za dječake i za djevojčice. Zato od prošlogodišnjih 30 ekipa očekujemo barem još 10 ekipa u kadetskoj i 10 ekipa u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Tako da bi ove godine mogao biti rekordno čak 50 ekipa, a ako računamo da svaka ekipa ima minimalno 10 igrača očekujemo otprilike 500 sudionika – rekao je Požeg. Potrebno je spomenuti kako je turnir pod organizacijom Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb koji se održava na Velikom jezeru zagrebačkog Jaruna, počeo još 2008. godine.


Kako je AKRP Zagreb (poznat i kao Detono Zagreb) višestruki europski prvak (sve njihove uspjehe možete vidjeti na ovom linku), njihovi su turniri vrlo posjećeni te počinju poprimati međunarodni karakter. Isto tako klub se može pohvaliti stalnim porastom ekipa, sudionika pa tako i gledatelja jer ovaj mladi sport za sve sudionike i gledatelje donosi sunce, zabavu, igru, nova poznanstva, osjećaj pripadnosti...

- Zahvaljujući medijima, novinskim, internetskim i televizijskim svake godine imamo veću popraćenost s čime moramo biti izrazito zadovoljni jer kako ovaj sport još nije popularan tako je naš turnir za "Prvi Maj" dobar promotor ovog ljetnog i atraktivnog sporta. Kako se na Jarunu okuplja mnoštvo ljudi svi oni barem na minutu stanu i pogledaju ovaj zanimljiv i atraktivan sport – kazao nam je Požeg. Naglasio je kako je turnir prijašnjih godina donosio kvalitetnu igru, mnogo atrakcija te dobru zabavu kako na terenu tako i izvan terena na tradicionalnim players party-ima za preko 300 sudionika. No, kako bi jedan takav turnir funkcionirao, potrebno je kvalitetno i pametno planiranje te organizacija.

- Oko organizacije turnira pomažu volonteri kluba i ZRS (Zagrebački rukometni savez) koji nam pomaže oko dobivanje potrebnih termina na Jarunu za turnir. Što se tiče poslova vezanih oko postavljanja tribina, šatora, banera, terena za igru, uređenja okoliša i dr., tu nam isključivo pomažu volonteri iz našeg kluba. Novosti za ovu godinu su da profesionalnije pristupamo medijima pa tako i sponzorima, ali i uvodimo već spomenuti kadetski dio natjecanja – istaknuo je Požeg.

Na samom kraju važno je samo prenijeti poruka organizatora da svojom posjetom doprinesite popularizaciji ovog sporta te POSTANITE DIJELOM NAŠE LJETNE PRIČE!

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 1202 puta.

Komentirajte ovaj članak