MARKO BUVINIĆ NASTUPA NA PRVENSTVU U ARGENTINI

10.08.2011. g.

MARKO BUVINIĆ NASTUPA NA PRVENSTVU U ARGENTINI

Mar del Plata. U redovima  reprezentacije Hrvatske  U-19 na IV. Svjetskom  prvenstvu - Mundial juvenil masculino, nalazi se i Marko Buvinić (92), desno krilo rukometnog kluba Umag.
Na taj način se nastavlja tradicija  stvaranja i nastupanja mladih igrača koji su ponikli u redovima Umaga, počevši od Zorana Srebrnića (78), Tomislava Špehara (81), Tomislava Milinkovića (84), Ivana Sever (88), koji  su nastupali u prethodnim selekcijama Hrvatske.

Prvenstvo se  u dalekoj Argentini održava od 10 do 20.kolovoza 2011.

Učestvuje  20 reprezentacija, od  toga 10 iz Europe: Hrvatska, Danska,Njemačka, Francuska,Rusija, Srbija, Slovenija, Španjolska, Švedska i Švicarska. Branitelji naslova prvaka svijeta je reprezentacija Hrvatske.

Reprezentacije su razvrstane u četri grupe po pet reprezentacija,i to :
Grupa A-HRVATSKA (branitelj naslova prvaka), Srbija, Švedska, Slovenija, Bahrain.
Grupa B-Egipat, Francuska, Qatar, Brazil, Novi Zeland
Grupa C-Danska, Njemačka, Tunis, Korea, Rusija
Grupa D-Španjolska, Švicarska, Argentina, Gabon, Čile

U rasporedu od pet učesnika u grupi, jedna je momčad slobodna, a rpr. Hrvatske pošto ima br.1 po bergerovim tablicama je slobodna u prvom kolu  i igrala je prijateljsku  utakmicu sa rpr. Gabon (Afrika) iz grupe D, koju je  pobijedila sa 31:7. Hrvatska je iskoristila mogučnost i  nastupila sa svim članovima reprezentacije:Ivić (7), Ašanin (4), Štembal 1, Pavlović 2, Čelić 1, Buvinić 2, Kaleb 4(2), Vidaček 3, Miličević 2, Herceg 1, Mandalinić 6, Šebetić, Smojver 3, Mišković 3 i Sršen 3.
Nažalost naša reprezentacija nastupa bez dva ponajbolja igrača: Teo Čorić i Tim Thoss (oba iz Poreča), koji zbog ozljeda nisu na prvenstvu svijeta.
Naši započinju utakmice sa drugim kolom i najavljena je utakmica 11.08 sa Slovenijom. treće kolo 12.08.Hrvatska-Švedska. četvrto kolo, 14.08.Hrvatska-Bahreina i peto kolo, 15.08.Hrvatska-Srbija.

Dvije najbolje reprezentacije idu u četvrtfinale i borbu za odličja.Ostale tri momčadi razigravaju za poredak od devetog do dvadesetog mjesta.

 
Autor: Juraj Radovčić
Članak je pregladan 7504 puta.

Komentirajte ovaj članak