STVORENA NAJJAČA I NAJATRAKTIVNIJA RUKOMETNA LIGA

14.06.2011. g.

STVORENA NAJJAČA I NAJATRAKTIVNIJA RUKOMETNA LIGA

Uoči ždrijebanja za Europsko rukometno prvenstvo Srbija 2012. u Beogradu predstavljena SEHA – South East handballAssociation u kojoj će od jeseni 2011. snage odmjeravati vodeći klubovi Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovačke i Srbije

Na predstavljanju SEHA – SouthEastHandballAssociation okupili su se brojni uzvanici europskih i regionalnih rukometnih saveza kako bi nazočili službenom predstavljanju jedne od najjačih i najatraktivnijih rukometnih liga na svijetu. Snagu i atraktivnost novoosnovane regionalne rukometne lige jamče klubovi koji će u njoj igrati,  a radi se o najjačim klubovima Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovačke i Srbije. Tradicija, znanje i povijesni uspjesi koje su ostvarili Borac iz Banja Luke, Bosna iz Sarajeva, Croatia Osiguranje iz Zagreba, Crvena Zvezda iz Beograda, Izviđač iz Ljubuškog, Lovćen iz Cetinja, Metalurg iz Skopja,Nexe iz Našica, Partizan iz Beograda, Sutjeska iz Nikšića, Tetran iz Prešova i Vardar iz Skopja garancija su budućnosti ovog regionalnog natjecanja čija prva sezona počinje ove jeseni.

Prva je utakmica planirana već  za 12. rujna., a ždrijebanjem koje je održano nakon predstavljanja lige i njezinog službenog logotipa određeno je da će u prvom kolu snage odmjeriti:

Borac – Vardar
Lovćen – Tatran
Crvena Zvezda – Nexe
Croatia Osiguranje Zagreb – Partizan
Izviđač – Sutjeska
Metalurg - Bosna

O važnosti SEHA lige na predstavljanju je govorio njezin predsjednik Sandi Šola, ujedno i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, koji je naglasio:„Liga je osnovana s jasnim ciljem, omogućiti najboljim klubovima s prostora jugoistočne Europe uvjete za kvalitetno natjecanje, u kojima će kroz ligaški sustav imati kontinuiranu priliku odmjeravati snage protiv vrhunskih suparnika i time jačati kvalitetu vlastitih momčadi.“O atraktivnosti i kvaliteti lige govori i činjenica da je predstavnik mađarskog saveza bio na osnivačkom sastanku lige u Zagrebu pa se očekuje uključenje Mađara  već sljedeće sezone, a interes za sudjelovanjem u ovom natjecanju pokazali su i poljski, austrijski te slovenski rukometni savezi i njihovi vodeći klubovi.

Predsjednik SEHA lige Sandi Šola je uz to izjavio i:

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 2190 puta.

Komentirajte ovaj članak