SLAVKO GOLUŽA NOVI IZBORNIK

14.09.2010. g.

SLAVKO GOLUŽA NOVI IZBORNIK

Upravni odbor na svojoj je 12. redovnoj sjednici odlučio da je Slavko Goluža novi izbornik reprezentacije.

-„Mi potpuno vjerujemo u Slavka i dobio sam mandat da kao predsjednik s njim ispregovaram uvjete. Željeli smo politiku kontinuiteta i odlaskom Line Červara odlučili smo dati povjerenje njegovom dosadašnjem zamjeniku. Slavko je igrao u ovoj reprezentaciji, po završetku karijere odmah je postao pomoćnik Lini Červaru i smatrali smo da je logično da ga naslijedi. Poznaje sve igrače u dušu i nadam se da smo dobili dugoročno riješenje.“ – rekao je predsjednik Sandi Šola.

Slavko će prvi ispit imati 28. listopada kada će Hrvatska u sklopu 1. kola kvalifikacija za EP 2012. u Karlovcu ugostiti Rumunjsku. Tri dana poslije, reprezentacija gostuje u Litvi.

Slijedeći vikend, od 23. do 26. rujna u Kopenhagenu se održava kongres EHF-a na kojem će se odlučiti o domaćinu EP 2014. Protivnik zajedničkoj kandidaturi Hrvatske i Mađarske je upravo Danska. Upravnom odboru prezentiran je kandidacijski film u trajanju od 10 minuta. Napravio ga je „Tuna – art“, a u filmu su na interaktivan način predstavljeni svi aspekti zajedničke kandidature kroz koju gledatelje vode Ivano Balić i Gjula Gal. Savez će u Danskoj predstavljati svi čelnici i nadamo se da ćemo uspjeti dobiti organizaciju još jednog velikog rukometnog natjecanja.

Usvojena su izvješća s posljednjih velikih natjecanja mlađih dobnih skupina, posebne pohvale idu muškoj mlađejuniorskoj reprezentaciji pod vodstvom Silvija Ivandije koja je u Podgorici osvojila naslov Europskog prvaka. Osim novčane nagrade saveza, dečki će biti javnosti predstavljeni na jednoj od budućih utakmica seniorske reprezentacije.
Upravni je odbor usvojio i novu listu sudaca i nadzornika za lige te odredio da se 16. listopada u Zagrebu održi redovita godišnja skupština. Jedna od odluka je i da se RK „Metković“ u stečaju otpišu dugovanja prema HRS-u, a radi kojih je klub izbačen iz Premijer lige. Želja saveza je spasiti rukometnu školu u tom gradu koja je iznjedrila brojne bivše i sadašnje reprezentativce i reprezentativke.

 
Autor: Hrvatski rukometni portal
Članak je pregladan 2775 puta.

Komentirajte ovaj članak