ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC PRVAKINJE HRVATSKE

17.05.2010. g.

ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC PRVAKINJE HRVATSKE

photo by Mijat Gavran
Posljednjeg dana 16.svibnja odigrane su utakmice koje su odlučivale o konačnom poretku.
Poluzavršnica prvenstva.
Podravka-Lokomotiva    16:5 (11:3)

Igračice iz Koprivnice nastavile su niz nadmočnih i uspiješnih igara,dok momčad iz Zagreba  igra naizmjenično dobro,slabo i izgleda da rano jutarnji raspored nije odgovarao za  prikazivanje bolje igre.

Zrinski-Opatija   12:11 (5:5).
Djevojčice iz Opatije, koje su  izborile ulazak u poluzavršnicu  zahvaljujući minimalnoj pobjedi nad Pan Đakovo,potvrdile su svoje sposobnosti izvrsnom igrom protiv nepobjeđenih favoritkinja iz Čakovca.Igra,tok rezultata pokazao je da je to bilo mala završnica.Zaslužena minimalna pobjeda  borbenih djevojčica iz Međimurja,koje su bile s(r)pretnije od  dostojnh suparnica iz Opatije.

Utakmice za poredak:

za 11-12 mjesto
UMAG-SINJ   10:15(6:7).

Izjednačena igra dok vodstvo Sinjanki nije odredilo posebnu čuvaricu Sari Imamović, najučinkovitijoj  igračici Umaga.U drugom poluvremenu  nadmočna igra Sinja i pretvorena u  dovoljnu  razliku zgoditaka.

za 9-10 mjesto
VRANJIC-ORIJENT  12:11(7:6)

Rezultat pokazuje izjednačenost oba sastava tokom igre do posljednje minute,kada momčadi imaju rezultat 11:11,a  vitke igračice  iz Vranjica pobijedile su snažnije djevojčice Orijenta u posljednjoj minuti sa jednim zlatnim
zgoditkom..

za 7-8 mjesto
RUDAR-SPLIT   13:15(6.8).

Djevojčice iz Labina doputovale su na završnicu bez svoje najbolje igračice iz kvalifikacijskog turnira,a da  nesreća bude  veća  nakon prve utakmice momčad  je ostala bez vratarice,koja se je ozljedila  nakon pada  u dvorani..Usprkos toga pružile su dobru igru u pojedinim razdobljima,a u posljednjoj utakmici uz svoju uobičajenu borbenost  bile su dostojne suparnice izvrsnim  suparnicama iz  Splita,koje su tokom završne utakmice bile  u stalnom vodstvu od 1 do 2 zgoditka  razlike,do konačne pobjede.

za 5-6 mjesto
PAN ĐAKOVO-DUGO SELO 55  16:22(9:11).

Slavonke su vodile do  osme minute sa 4:3,a nakon toga  lijevoruka  desna vanjska Josipa Mamić povela je svoju momčad iz Dugog Sela u bolju igru.Nakon izjednačenja i ubrzanje igre,momčad  Tanje Plašić pokazala  je da je utakmica sa  momčadi Lokomotive bila  loši trenutak ,koja je imala dalekosežne posljedice u njihovom poretku na kraju turnira.Pobjeda osigurana i potvrđena u drugom poluvremenu.Utjeha za Dugo Selo Josipa Mamić na kraju turnira proglašena je za najučinkovitiju igračicu turnira sa 39 zgoditaka.

za 3-4 mjesto
LOKOMOTIVA-OPATIJA 19:17 (16:16,10:8)

Utakmica  raznih preokreta i za igračice i trenerice dobrih živaca.U prvom poluvremenu ostvarila prednost od dva zgoditka razlike sa 10:8.U drugom poluvremenu  Opatijke ubrzavaju igru i  napaju kao osice na visoku obranu Lokomotive,i  izjednačuju  vode sa 15:13.Poticaj dolazi sa klupe iz Zagreba i sada igračice Lokomotive  preuzimaju igru i   nizom od tri zgoditka prelaze u vodstvo od 16:15.
Posljednjim snagama Opatijke uspijevaju izjednačiti na 16:16.Odluka pada u izvođenju sedmeraca i  igračice Lokomotive su uspješnije i pobjeđuju sa  3:1,odnosno 19:17.Sportska nepravda u  sportskim igrama,jer samo pobjednice dobivaju brončane medalje,a Opatijke već drugu utakmicu gube u mladenačkom stilu, zbog pomanjkanja sabranosti i sreće.

za 1-2 mjesto
PODRAVKA(Koprivnica)-ZRINSKI(Čakovec)  13:18 (7:8)
Momčad  neprikosnovenog  ženskog  kluba Hrvatske, višestrukih prvakinja  u seniorskoj,a tako i u raznim mlađim godištima u  našoj domovini,nakon lake i visoke pobjede u poluzavršnici bila je veliki favorit  za završni susret ovogodišnjeg prvenstva.Međutim potvrdilo se je ono pravilo da je "lopta okrugla".Započelo je u laganoj nadmoći Podravke i dolazi vodstvo od 5:3 i 5:4,ali okretne,brze i nadasve  borbene igračice Zrinskog se ne predaju i izjednačuju i preuzimaju vodstvo od 7:8 do kraja prvog poluvremena.Podravkašice  nisu klonule i ponovno daju do znanja da ne misle prepusti utakmicu i izjednačuju i ponovno  vode sa 10:9 i 11:10.
Iz gledališta grupa predstavnika iz Čakovca,  svojim bodrenjem  ponijele su svoje malene,koje su posljednjim atomima snage i volje, kako u obrani i tako u protunapadima napravile preokret i nizom od  2:8,mjenjaju odnose u dvorani i u završnici postižu veliku pobjedu od 13:18 za Zrinski.

KONAČNI POREDAK:

1.ŽRK  ZRINSKI»(Čakovec) prvakinje HRVATSKE
2.RK Podravka (Koprivnica)
3.RK Lokomotiva (Zagreb)
4.ŽRK Liburnija Opatija (Opatija)
5.ŽRK Dugo Selo 55 (Dugo Selo)
6.ŽRK Pan Đakovo (Đakovo)
7.ŽRK Split EMC ( Split)
8.ŽRK Rudar»(Labin)
9.ŽRK Vranjic (Solin)
10.ŽRK Orijent Presoflex (Rijeka)
11.ŽRK Sinj (Sinj)
12.ŽRK Umag (Umag)

Proglašena su najbolja ostvarenja na Završnici PH 96:
Najbolji trener.Nebojša BUVAČ (Zrinski-Čakovec)

Najbolja sedmorka .

Vanesa Markanović (Podravka)        vratarka
Paula Posavec (Zrinski)            lijevo krilo
Antonija Milovac (Vranjic)               desno krilo
Ena Zagorščak (Podravka)            pivot
Dorotea Prevendar (Lokomotiva)        lijevi vanjski
Josipa  Mamić (Dugo Selo 55)        desni vanjski
Stella Posavec (Zrinski)            srednji vanjski

Najbolje pojedinke.
Vanesa Markanović (Podravka)    vratarka
Josipa Mamić (Dugo Selo 55)        najbolji strijelac
Larissa Kalaus (Podravka)        igračica

Lista strijeaca:

Josipa Mamić (Dugo Selo 55)   39 (iz 6 utakmica)
Dorotea Prevendar (Lokomotiva) 
39 (iz 7 utakmica)
Sara Imamović (Umag) 
36
Ivona Skorić (Orijent)   
35
Josipa Jerković (Vranjic)   
28
Larissa Kalaus (Podravka)  
28
Lorena Makar (Zrinski)   
28
Lisa Mataija (Opatija)    
25
Ira Glavičić (Rudar)   
23
Dora  Kalaus (Podravka)  
22

Najuspiješnije momčadi i pojedinke nagrađeni su medaljama,peharima,a svi klubovi plaketama.Nagrade podijelila predstavnica HRS prof.mr.Lidija Bojić-Ćaćić.
Uspješnu organizaciju Završnice izvršilo članstvo ŽRK Umag,predvođeno sa neumornim gosp.Nevenom Pribac.Turnir zaključen  zajedničkom pjesmom "MORSKA VILA".

 
Autor: Juraj Radovčić, Mijat Gavran
Članak je pregladan 8097 puta.

Komentirajte ovaj članak